02220311_VE_landingspagina_header_Wouternieuw

Wouter Roordink, bedrijfsleider van Arma Keukens en Sanitair, blikt terug en deelt ons zijn ervaringen.

Bedrijfsleider Wouter Roordink

Doordat Veldhuizen Energie al in het vorige pand enig onderhoudswerk verricht had, kwamen zij al in beginstadium van de nieuwbouwplannen weer in beeld bij Arma. “Dat Veldhuizen Energie ons nieuwbouwproject zou gaan realiseren kwam niet alleen door de bestaande relatie. De nieuwbouw was een compleet ander verhaal waarbij het om een geheel nieuwe installatie ging. Juist de gedachte hierover van Johan Koster, eigenaar en adviseur van Veldhuizen Energie heeft de doorslag gegeven.”

191223_VE_Arma-37

Wouter Roordink, bedrijfsleider van Arma Keukens en Sanitair, blikt terug en deelt ons zijn ervaringen over de bouwperiode, ingebruikname en de samenwerking.

Overtuigend energieplan
“Johan Koster was overtuigd van een energieplan waarmee hij een geheel andere kijk gaf op energie besparen, verwarmen, koelen en luchtverversing. Dat sprak ons heel erg aan.”, zo vertelt Wouter. “Met aardwarmte ook koelen op basis van water in plaats van lucht, dat is de kern van het verhaal. Zo halen we bijvoorbeeld bij winterdag de warmte weer uit de grond”. 

Voor Arma Keukens en Sanitair is er tot in detail extreem ver meegedacht over de beste oplossing voor dit pand. Zo werd er nagedacht over het wenselijke klimaat per ruimte. Van magazijn tot kantoor en showroom. “Dat kan namelijk best verschillend liggen”, legt Wouter uit. “Het magazijn en ook onze showroom hebben een enorm volume en er wordt heel verschillend gewerkt. Dat vraagt een specifieke aanpak op verwarmen, koelen en luchtverversing.” “In plaats van alleen maar upgraden werd er in elke fase gekeken naar de juiste oplossing en werden de kosten steeds opnieuw meegenomen.”

De flexibiliteit hebben we erg gewaardeerd.

Bouw en uitvoering
“Op het bouwproces kijken we met grote tevredenheid terug”. Wouter: “ Onze contactpersonen waren vooral Johan en Jacco. Zij werken met een heel open overlegstructuur en ze hebben er fijne bedrijven omheen gevonden waarmee werd samengewerkt. Ja, de sfeer is ook dan heel belangrijk en ook dat is erg geslaagd!” “De gestructureerde planning was de basis. Zoals eigenlijk altijd het geval is, werd er ook hier tussentijds in geschoven. Juist die flexibiliteit en steeds blijven overleggen wat er mogelijk is, wie er wanneer wat kan doen, dat hebben we erg gewaardeerd.”

Het eerste gebruiksjaar
“Inmiddels zijn we even onderweg en hebben we onze eerste bevindingen opgedaan met het systeem. Vooraf hebben we de verwachtingen helder op papier gezet, die blijken nu ook uit te komen.” Wouter: “Het is gewoon prachtig om te zien hoe ze er bij Veldhuizen Energie op ‘gebrand’ zijn om te weten wat het systeem doet, hoe het werkcomfort is en waar ze kunnen bijsturen”. “Juist ook na de oplevering, als je er echt mee gaat werken geeft het vertrouwen als de installateur zo betrokken blijft. Vaak moet je de installateur zelf bellen als er iets is, bij Veldhuizen Energie hebben ze het al bijna geregeld voordat je er zelf erg in hebt.”


 

“Het is nog te vroeg om conclusies te trekken uit verbruik, besparingen en lange termijnvoordeel. Dit eerste jaar gebruiken we volop om daarvoor de juiste informatie te verzamelen. Zo kijken we bijvoorbeeld naar het aantal branduren van de verlichting, wat het pc-gebruik is en hoeveel de heftrucks in het magazijn aan elektriciteit verbruiken.”

“Op kantoor en in de showroom gaan we secuur meten op het gebied van luchtvochtigheid en temperatuur. Hebben we voldoende aan de vloerkoeling of vereist dat nog toevoegingen? Dat gaat de praktijk ons leren. Op basis daarvan stellen we, samen met Veldhuizen Energie, een periodiek onderhoudsplan op. Zo blijven we genieten van deze mooie techniek.”

Aanbevelen?
“Tja, u denkt misschien, dit is wel erg positief geschreven. Ik vind dat het gezegd mag worden als de ervaring echt zo goed is zoals wij die hebben gehad”. Wouter is er helder in: “Wil je echt een betrouwbaar bedrijf met een gedreven team dat ver meedenkt in de oplossing, waarmaakt wat er beloofd wordt en staat voor het product. Ga dan met ze aan tafel!”.

“Wordt uw object ons volgende project?
191