02220311_VE_landingspagina_header_Folmer

10 Ampère aansluiting in een vrijstaande nieuwbouw woning. Molenbeek, Nunspeet.

Familie Folmer gaat voor een Ampèrevilla.

Alie en Koos bouwen met Allure Bouw een nieuwe Ampèrevilla aan de Kaarboom in Molenbeek 2. Het thema van de woning tijdens het ontwerp was zoveel mogelijk energie besparen, zelf opwekken en opslaan. In overleg met en op advies van Veldhuizen Energie is er gekozen voor een 10 ampère huisaansluiting van Liander.

200629_VE_project__Nunspeet_LR-4

"Wanneer ik dit vertel aan mensen om me heen zie je ze even denken en hoor je, “op de camping hebben we 16A”. Inderdaad hebben we op de camping meestal 16A en onze woning wordt aangesloten op 1 fase 10A, hoe kan dit toch?", aldus Koos.

Slimme techniek
"De woning is voorzien van 74 geïntergreerde zonnepanelen. Door slim de grootste verbruikers zoals wasmachine en droger te schakelen kan tijdens opbrengst uit de zonnepanelen de huisaansluiting omlaag. Wij hebben het E-System van Ecoforest geïnstalleerd in combinatie met een Ecoforest warmtepomp. Het E-System heeft in ons geval een accu van 17,5 kW/h en heeft 2 taken: eerst het opslaan van de energie en daarnaast in de piek tijdens eten koken het tekort aanvullen."

Het tekort wordt nu aangevuld.

Geen netaansluiting
"We kunnen eventueel zonder netaansluiting, echter is er dan bij langdurig donker weer een tekort. Dit tekort wordt nu door de 10A huisaansluiting aangevuld.

Een deel van de zonnepalen worden gebruikt om de auto op gelijkspanning te laden. Vanaf eind 2020 is directioneel laden en ontladen mogelijk met Europese auto’s en kan de energie uit de accu van de auto gebruikt worden voor de woning."

“Wordt uw object ons volgende project?
191