02220311_VE_landingspagina_header_diertotaal

“Veldhuizen Energie realiseerde de duurzame installatie"

Diertotaal Boer - Kampen

Een interessant traject om mee te maken

Kampen staat bekend om zijn handelshistorie. Een prachtig klassieke stad met veel bedrijvigheid. Diertotaal Boer is één van de bedrijven die er gevestigd zijn. Je kunt er terecht voor een totaalassortiment aan levende dieren en alle aanverwante artikelen. Een hecht team staat altijd voor je klaar. Iedereen heeft zijn of haar eigen specialisaties binnen het bedrijf, maar iedereen beschikt over de juiste productkennis. Advies op maat, daar staat Diertotaal Boer Kampen voor. 

Diertotaal-warmtepomp-2

In dat opzicht is het niet vreemd dat het bedrijf bij de renovatie van hun pand voor een samenwerking koos met Veldhuizen Energie. Een bedrijf wat qua bedrijfsfilosofie goed past bij Diertotaal Boer Kampen. 

Toen De firma Boer verkaste van een pand van 800 m2 meter naar een 2,5 keer zo groot pand, hebben ze ook kritisch gekeken naar het energieverbruik. 

Albert: ‘Een goede installateur en een goede accountant zijn erg belangrijk. Zij kunnen de juiste adviezen geven. Wij waren in de veronderstelling dat duurzaam automatisch duur is. Dankzij alle fiscale voordelen en een veel lager energieverbruik, blijkt dat helemaal niet het geval te zijn.’

Diertotaal Boer is via mond op mond reclame bij Veldhuizen Energie terecht gekomen en daar hebben ze geen moment spijt van gehad. Vanaf het begin is er goed meegedacht in alle uitdagingen, die komen kijken bij het bouwen van een nieuw pand.

Een interessant traject.

Albert:  ‘Het is een interessant traject om mee te maken. Veldhuizen Energie heeft een eerlijk beeld gegeven van wat we kunnen verwachten. Tijdens verkoopgesprekken leer je steeds meer van iets wat voor de gesprekken nog relatief onbekend was.’ 

Het pand van Diertotaal Boer wordt verwarmd met aardwarmte. Daarvoor zijn boringen gedaan tot een diepte van 150 meter om de juiste brontemperatuur te realiseren. Het systeem bevat onder andere drie compact vormgegeven Ecoforest warmtepompen. 

 

 

 

Een extra uitdaging in het traject was de verwarming van het aquarium gedeelte. Maar liefst 10.000 liter water, dat op een duurzame manier verwarmd moet worden tot 26 graden Celsius.  Op zichzelf al een bijzonder project, dat goed is uitgepakt.

Albert is lovend over de montage van de installatie. De montage is perfect. Het systeem draait inmiddels een tijd, tot nu toe boven verwachting. 

Veldhuizen Energie is een mooi bedrijf met echte vakmensen. Je ziet in alles dat ze weten waar ze mee bezig zijn, van advies tot montage. Dat geeft vertrouwen! 

“Wordt uw object ons volgende project?
191