220720_VE_landingspagina_header-klantverhaal-Zoutloods

Van zoutloods naar comfortabel kantoorpand 

De Zoutloods, Ommen

Christiaan van de technische dienst en Manfred de directeur/eigenaar vertellen enthousiast over metamorfose die De Zoutloods in Ommen heeft gekregen. Een prachtig concept dat schaalbaar blijkt.

VEN-_dsc6675-The-Citadel-Company-LR-18

Het begon allemaal met een tip van de makelaar uit Ommen. Manfred werd gewezen op een heel unieke locatie die beschikbaar zou komen. Op dat moment werd er door The Citadel Company vanuit Heino geopereerd en was een zoektocht naar een passende locatie in volle gang. Er werd gezocht naar een unieke locatie die het type onderneming versterkt. Het karakter van het pand past perfect en de hoofddraagconstructie is goed in orde.

Energieplan essentieel
Het voorste deel van de zoutloods was een overkapping, bestemd voor landbouwvoertuigen en het achterste deel was de zoutopslag. Wanneer je in 2019 door de toenmalige staat van het bouwwerk heen kon kijken zag je de contouren van wat nu een stijlvolle werklocatie is geworden. Daarbij is vanaf het eerste plan over elk detail nagedacht. Niet zo vreemd misschien als je weet welk vak er nu beoefend wordt, maar wel heel bepalend voor het werkcomfort van elke dag. Mede door de kantoorindeling en het volume van het pand is het namelijk heel belangrijk om vooraf goed nauwkeurig na te denken over de manier van verwarmen, koelen en ventileren. En dat werpt nu zijn vruchten af.

Een prachtig concept dat schaalbaar blijkt.

Warmte ring
Bekijk de foto’s en je ziet dat de werkplekken, overlegruimtes en de op de eerste etage gesitueerde kantoortuin in het centrum van het pand zijn gerealiseerd. Daardoor is de buitenste ring, naast de royale glaspartijen, alleen in gebruik als looproute. De vloerverwarming in de buitenring wordt anders verwarmd dan de werkomgeving in het hart van het pand. Zo kunnen de temperatuur en de luchtbehandeling afstemmen op voorjaar, zomer, herfst en winter. Het klimaat voelt daardoor altijd heerlijk fris en comfortabel, ongeacht de buitentemperatuur.

Voorsprong door techniek
Het pand is volledig in eigen beheer gerealiseerd. Het plan en concept om duurzaam met energie om te gaan is in samenwerking met Veldhuizen Energie uitgewerkt. Het resultaat mag er zijn en het hele systeem wordt aangedreven door slechts twee warmtepompen. De praktijk heeft het bewijs geleverd waardoor met dit project de basis is gelegd voor een concept dat voor veel bedrijfsmatige- en horeca gerelateerde toepassingen een perfecte basis vormt.

“Wordt uw object ons volgende project?
191