22020311_VE_landingspagina_header_vanwolfswinkel

Een fijn woonklimaat. Dat was de wens die gerealiseerd is.

Comfortabel thuiskomen.

Hoe de woning in hartje centrum eruit moest komen te zien, had familie Van Wolfswinkel duidelijk in beeld. Om daar vervolgens een optimaal woonklimaat in te realiseren was stap twee. “Door een goede tip uit de familiekring was de link met Veldhuizen Energie snel gelegd”, zegt echtpaar Van Wolfswinkel. Daarom is het elke keer weer heerlijk tot rust komen in onze nieuwe woning.

VEN-_pho5884-Wolfswinkel-Barneveld-LR-4

Stabiele oplossing
“De woning is stijlvol ontworpen met mooie details. Juist daarom wilden we geen warmtepomp op het dak. En dan hebben we het nog niet over de risico’s die daarbij horen, want wat gebeurt er als het 14 graden onder 0 is? Warm wordt het binnenshuis dan in elk geval niet meer.”

“We zochten daarom naar een stabiele oplossing. Eentje die ook op de lange termijn comfortabel blijft werken. Aardwarmte was daarom de perfecte keuze. Juist omdat we het huis helemaal nieuw hebben laten bouwen was dit ook op een bestaande locatie midden in het centrum mogelijk. En in Veldhuizen Energie vonden we een partij die ons compleet heeft bediend. Ze hebben niet alleen een warmtepomp geleverd, maar ons vanaf grondboring tot en met het sanitair, de technische installaties en de luchtbehandeling volledig ontzorgd.”, aldus Van Wolfswinkel.

Optimaal woonklimaat.

Advies in maatwerk
De wensen voor deze vrijstaande woning waren vrij uitgebreid. Veel was al online uitgezocht en vergeleken. “Johan Koster heeft ons vanuit Veldhuizen Energie grondig geadviseerd. Ook over de benodigde ruimte in het huis voor de technische installaties is slim nagedacht. Het is zo mooi weggewerkt en toch praktisch bereikbaar als dat nodig is.”

“De ventilatie en verwarming wilden we ook goed op elkaar afgestemd hebben met als extra een goede back-up. Zo is de ventilatie met het 2-zone systeem beneden en boven apart van elkaar te regelen.“

We lopen even naar de voorzijde van de woning en zien de spoorlijn, het ‘kippenlijntje’ van Barneveld naar Ede. Die ligt op zo’n 50 meter afstand van de woning. Daarom was ventilatie boven de ramen daar geen optie. Nu komt de schone lucht via de Duco via dempers naar binnen. Daar is goed over nagedacht.

Uitvoering verliep gestroomlijnd
“Doordat er van tevoren goed is meegedacht, verliep de uitvoering ook prettig. Zo was de samenwerking tussen de aannemer en Veldhuizen Energie ook bijzonder goed te noemen. En dat is niet vanzelfsprekend, maar wel heel bepalend.”, stelt Van Wolfswinkel.

Winterweer bevestigde onze keuze
“Inmiddels wonen we enige tijd op ons nieuwe plekje. We hebben in het begin even wat tijd nodig gehad om alle systemen perfect op elkaar af te stemmen en in te regelen. En dat kun je het beste doen door gewoon in de woning te leven. Door de 11 zonnepanelen op het dak is het stroomverbruik in de wintermaanden nu 24 euro per maand. En deze winter is het ook echt winter geweest, een mooie testperiode dus. Door bijvoorbeeld de geïsoleerde dorpels, die thermisch onderbroken zijn, zagen we de sneeuw tegen het glas blijven liggen terwijl het binnen behaaglijk warm was.”, vertelt Van Wolfswinkel. “Wat echt opvalt is de extreem lage geluidsdruk van de systemen en de schone lucht binnen omdat het niet direct van buitenaf komt. Het is heel gelijkmatig verdeeld in de verschillende ruimtes en etages.”

Van Wolfswinkel vat het nog even samen: “Erg comfortabel en constant in temperatuur en luchtvochtigheid. Dat is wat deze combinatie van systemen en installaties het zo fijn wonen maakt.”

“Wordt uw object ons volgende project?
191