200625_VE_landingspagina_header_laag_klanten_vertellen.jpg

“De naam van Veldhuizen Energie viel regelmatig”

Gerjan en Jannieke de Weerd

Een warmtepomp in een boerderij uit 1930

Gerjan de Weerd woont samen met zijn vrouw Jannieke en 3 kinderen in een woonboerderij uit 1930. Toch is de woning veel meer bij de tijd dan mensen zullen vermoeden. Dat heeft alles te maken met de installatie die Veldhuizen Energie in de woning heeft gerealiseerd.

Gerjan: "We wisten via mond tot mond reclame dat Veldhuizen Energie, en met name Johan Koster, veel verstand heeft van verwarmings- en koelsystemen. Al regelmatig was de naam van Veldhuizen Energie gevallen in gesprekken met familie en bekenden.  Een bedrijf wat doorgaat totdat het systeem optimaal draait. Dat sprak ons aan. Wat ons verder in de warmtepomp aansprak is de eenvoud: zoveel mogelijk in één kast geregeld. Dat voorkomt zoektochten naar storingen van componenten die niet goed met elkaar samenwerken. Zodoende hebben we hem een keer uitgenodigd om zijn verhaal te doen.

Warmtepomp Elspeet-2

De samenwerking met Veldhuizen Energie hebben ze als erg prettig ervaren. 

Gerjan:  "Wat ons vooral opgevallen is tijdens het verkoopgesprek is de kennis van zaken die het bedrijf heeft. Ook allerlei vragen eromheen, zoals isolatie van ons huis werden besproken. Dat vinden we een sterk punt; Een installateur die verder kijkt dan alleen zijn eigen installatie en zich ook medeverantwoordelijk voelt voor hoe het uiteindelijk gaat draaien."

De ervaringen met de installatie zijn goed. De warmtepomp voldoet aan de verwachtingen. Het energieverbruik is zelfs iets lager dan verwacht en ook in de winter valt het energieverbruik mee. 

Wramtepomp Elspeet-3

De vrijstaande boerderij is door Gerjan en Jannieke de laatste jaren dan ook flink onderhanden genomen. De woning is inmiddels grotendeels geïsoleerd. Het koelen werkt nog niet optimaal omdat de installatie nog niet af is;
Gerjan: “We hebben nog plannen om als we het huis verder renoveren de muren en bovenverdieping te voorzien van vloer/wandverwarming-en koeling en hopen daar vooral ’s zomers profijt van te gaan hebben.”

Een warmtepomp is een product voor nu en de toekomst. 
Gerjan:  “De warmtepomp vinden we een mooi product.  Doorontwikkeling van regeling en monitoring is iets wat we graag zouden willen zien en volgen, waaronder het loggen van data. Zo wordt het afstellen eenvoudig en meetbaar. Dat enerzijds omdat data analyseren ons vak is, maar ook omdat je er zowel als klant en leverancier veel plezier van hebt.” 

“Wordt uw object ons volgende project?
191