200625_VE_landingspagina_header_laag_klanten_vertellen.jpg

10 Ampère aansluiting in een vrijstaande nieuwbouw woning.

Duurzame nieuwbouwwoning Molenbeek, Nunspeet

Alie en Koos bouwen met Allure een nieuwe woning aan de Kaarboom in molenbeek 2. Het thema van de woning tijdens het ontwerp was zoveel mogelijk besparen aan energie en zoveel mogelijk zelf opwekken en opslaan. In overleg en op advies van Veldhuizen Energie is er gekozen voor een 10 ampère huis aansluiting van Liander.


"Wanneer ik dit vertel aan mensen om me heen zie je ze even denken en hoor je, “op de camping hebben we 16A”. inderdaad hebben we op de camping meestal 16 A en onze woning wordt aangesloten op 1 fase 10A, hoe kan dit toch.", aldus Koos.

Slimme techniek
"De woning is voorzien van 74 geïntrigeerde zonnepanelen. Door slim de grootste verbruikers zoals wasmachine en droge te schakelen kan tijdens opbrengst uit de panelen kan de huisaansluiting omlaag. Wij hebben het E-System van Ecoforest geïnstalleerd in combinatie met een Ecoforest warmtepomp. Het E-System heeft in ons geval een accu van 17,5 kW/h en heeft 2 taken, eerste het opslaan van de energie en tweede in de piek tijdens eten koken het tekort aanvullen."


Geen netaansluiting
"We kunnen eventueel zonder netaansluiting echter is er dan bij langdurig donker weer een tekort, dit tekort wordt nu door de 10 A huisaansluiting aangevuld. Een deel van de zonnepalen worden gebruikt om de auto op gelijkspanning te laden. Vanaf eind 2020 is bi directioneel laden en ontladen mogelijk met Europese auto’s en kan de energie uit de accu van de auto gebruikt worden voor de woning."

“Wordt uw object ons volgende project?
191