Duurzaam
 Installatie techniek

Geen installatieklus te groot of klein voor Veldhuizen!

Wij bieden uitvoerige kennis en ervaring op het gebied van gas-, water-, riool- en sanitaire installaties. Bovendien hebben we een ruim productassortiment van diverse topmerken. Bij ons kunt u terecht voor kleinere klussen, maar ook de grote projecten, zowel in nieuwbouw als bij renovatie.

Hydrofoorinstallatie

Eén van onze specialismen is de hydrofoorinstallatie. Een hydrofoor is een drukverhogende pers-installatie waarmee het waterleidingnet op druk gehouden wordt. Het waterleidingbedrijf levert een minimale voordruk aan van 200 kpa. In Nederland is een hydrofoor verplicht indien de druk per tappunt onder de 100 kpa komt. Dit geldt met name voor appartementen vanaf circa 13 meter hoogte (> 3 bouwlagen). Deze installatie kunnen wij compleet leveren, of samengesteld met een bronpomp. Hiermee beschikt u feitelijk over uw eigen waterleidingbedrijf. Met een ongelimiteerd aantal tappunten kunt u niet alleen een buitenkraan voeden, maar u kunt ook uw toilet van water voorzien. Wij werken met A-merken, zodat u de zekerheid hebt van kwaliteitsmaterialen met een lange levensduur en garantie.

Werking hydrofoor
Een hydrofoorpomp bestaat uit een waterpomp en een drukvat. Dit drukvat zit aan de persleiding van de waterpomp, en is gedeeltelijk gevuld met lucht. Tussen het drukvat en de waterpomp zit een membraan dat ervoor moet zorgen dat lucht en water van elkaar gescheiden blijven. Lucht in het drukvat van de hydrofoorpomp zorgt voor een buffer van druk, waardoor de waterpomp niet meteen hoeft aan te slaan wanneer er een kraan wordt opengezet. Op deze manier is er altijd water beschikbaar met een bepaalde minimum druk.

Energiebesparing
Frequentiegestuurde hydrofoorpompen passen zich automatisch aan wanneer de vraag naar water veranderd. Deze waterpompen zijn in staat om de druk vrijwel op een constant (hoog) niveau te houden. Door deze frequentieregeling verbruikt deze hydrofoor 30% minder stroom en produceert tegelijkertijd minder geluid dan een koelkast. Vooral bij lage en reguliere opbrengsten die je veel ziet bij particuliere toepassingen is deze hydrofoor op zijn best t.o.v. conventionele drukverhogingsinstallatie. Met name bij een gecombineerd waterleidingnet (VVE’s) biedt deze frequentiegestuurde hydrofoorpompen een uitkomst en een forse energiebesparing.

Wilt u een Hydrofoorinstallatie? Ontvang vrijblijvend een offerte.

MEER INFORMATIE OF VRAGEN?
PERSOONLIJK ADVIES