Duurzaam
 Energie Neutraal

Voorzie in eigen energie van uw woning of utiliteit

Waarom energie neutraal (ver)bouwen?
Ooit zullen we op een punt belanden waarbij gas onbetaalbaar zal zijn of erger nog, op zal raken. Vooral bij het verwarmen van een woning wordt er onnodig veel gas verbruikt.

Noodzakelijk dus dat we op zoek gaan naar nieuwe verwarmingstechnieken. Een techniek waar wij veel potentie in zien, is het werken met warmtepomp systemen. Deze systemen werken op elektriciteit die we zelf kunnen opwekken.

 

De onderstaande link laat u een grafische video zien welke u laat zien hoe het energie neutrale systeem werkt. 
In het kort word er in de zomer de overtollige elektrische energie teruggeleverd aan het net welke in de winter weer gebruikt word.

Download hier de grafische video Energie Neutraal

Hoe werkt Energie Neutraal

Het energie neutraal systeem bestaat uit 2 onderdelen; zonnepanelen en aardwarmte in combinatie met een warmtepomp. Beide worden op en rond de woning aangebracht.

  • Aardwarmte/warmtepomp
    Aardwarmte word toegepast voor het opslaan van warmte in de aarde in combinatie met een warmtepomp welke alleen op elektriciteit werkt is het mogelijk om de woning
    te voorzien van warmwater, verwarming en koeling.
  • Zonnepanelen
    De zonnepanelen zorgen in de zomermaanden ervoor dat er, door middel van zonne-energie, elektriciteit wordt opgewekt. Deze elektriciteit kan op dat moment terug worden geleverd aan het net. Op deze manier ontstaat er een ‘spaarpot’ waarmee de warmtepomp in de wintermaanden financieel draaiende kan worden gehouden.

De combinatie van deze 2 onderdelen zorgt voor optimaal rendement.

HIeronder word een live energie verbruik van een woning getoond

Live energieverbuik van een woning ziet U hieronder;

Bekijk hier realtime hoeveel energie er wordt opgewekt met behulp van de zonnepanelen, hoeveel hiervan naar het huishouden gaat en hoeveel naar de energieleverancier. 's Nachts zal dit proces er anders uitzien. Indien de zon niet schijnt zal er geen energie worden opgewekt en zal er dus een deel van de reeds aan het energieleverancier geleverde energie worden teruggehaald.