header.png

Warme lucht

Uw woning verwarmen kan op verschillende manieren. Een van de opties is het installeren van een luchtwarmtepomp. Met luchtwarmte kunnen wij uw woning op een milieuvriendelijke manier verwarmen en koelen. Verwarmen (en koelen) met luchtwarmte kan een goed alternatief zijn voor elektrisch verwarmen. Maar ook wanneer u verwarmt door middel van radiatoren of vloerverwarming kan luchtwarmte een goed alternatief zijn. Wij vertellen u er graag meer over in onze showroom.

Maak een afspraak
luchtwarmte foto

Meerdere opties

Het verwarmen met behulp van lucht gebeurt met een binnenunit en een buitenunit, die met elkaar in verbinding staan. De buitenunit zuigt de buitenlucht aan en verwarmt tevens de lucht. De binnenunit blaast de warme of koude lucht de woning in. Dat kan op verschillende manieren, met een wand- vloer- of plafondmodel. Deze optie wordt ook wel een lucht-lucht warmtepomp genoemd.

Wanneer een woning verwarmt wordt via radiatoren of vloerverwarming is de werking anders. In dat geval wordt het water voor de verwarmingsinstalltie verwarmt of gekoeld. In dit geval wordt er wel gesproken over een lucht-water warmtepomp.  

Om erachter te komen wat voor u de beste optieis gaan wij graag het gesprek met u aan. Daarin nemen wegen wij alle factoren mee die uiteindelijk van belang zijn om de juiste oplossing te kiezen voor uw woning

Wilt u hier meer over weten? Maak een afspraak
225