header.png

Warmtepomp en CV

Het aanschaffen van een geothermische warmtepomp brengt de nodige kosten met zich mee. Deze optie werkt met name goed voor huizen die relatief goed geisoleerd zijn en voorzien zijn van vloerverwarming. Een hybride warmtepomp vergt een minder grote investering en kan toegepast worden in combinatie met standaard radiatoren. 

Maak een afspraak

Samenwerken

Een hybride warmtepomp is het best te omschrijven als een combinatie van een warmtepomp en een gasgestookte HR-ketel. Het systeem kan op verschillende manieren worden ingezet, afhankelijk van het type warmtepomp. In veel gevallen betreft het een buitenunit en binnenunit waarin de warmtepomp is verwerkt.  Deze worden aan een CV ketel gekoppeld.

Bij toepassing van een hybride systeem werken warmtepomp en CV-ketel samen. Afhankelijk van de energiebehoefte en afhankelijk van de buitentemperatuur zal de ene keer de warmtepomp de meeste warmte leveren en een andere keer de CV-Ketel.

Bij toepassing van een hybride warmtepomp is dus nog wel een gasaansluiting nodig.  Op nagenoeg elk systeem, met of zonder vloerverwarming, kan relatief eenvoudig een hybride warmtepomp worden aangesloten. Veldhuizen Energie heeft jarenlange ervaring met (hybride) warmtepompen en kan u alles vertellen over rendementen, afstelling en mogelijkheden. Toegespitst op uw unieke woonsituatie.

Schermafbeelding 2018-06-22 om 10.56.33
Wilt u hier meer over weten? Maak een afspraak
226