header.png

Energieneutraal wonen

Bij Veldhuizen Energie geloven wij in energieneutrale woningen. Als dat voor u niet haalbaar blijkt te zijn, dan gaan wij op z'n minst voor een energiezuinig huis. Met onze jarenlange ervaring op het gebied van duurzame energie zijn wij uw gewenste partner als u een duurzaam huis wilt bouwen.  Stel ons op de proef, maak een afspraak.

Afspraak maken
Energieneutraal wonen

Waarom energie neutraal (ver)bouwen?


Ooit zullen wij op een punt belanden waarbij gas onbetaalbaar zal zijn. Of erger nog, op zal raken. Dat heeft veel impact op uw leven en woongenot.  Vooral bij het verwarmen van een woning wordt er onnodig veel gas verbruikt.

Noodzakelijk dus, dat wij nieuwe verwarmingstechnieken gaan toepassen. Een techniek waar wij veel potentie in zien, is het werken met warmtepomp systemen. Deze systemen werken op elektriciteit die wij zelf kunnen opwekken.

Woning energieneutraal maken

Het energie neutraal systeem bestaat uit 2 onderdelen; zonnepanelen en aardwarmte in combinatie met een warmtepomp. Beide worden op en rond de woning aangebracht.

  • Aardwarmte/warmtepomp
    Bij het gebruik van aardwarmte wordt relatief koud water naar beneden gebracht en relatief warm water weer omhoog. In de zomer werkt dit principe andersom. In combinatie met een warmtepomp welke alleen op elektriciteit werkt is het mogelijk om de woning
    te voorzien van warm water, verwarming en koeling.

  • Zonnepanelen
    De zonnepanelen zorgen in de zomermaanden ervoor dat er, door middel van zonne-energie, elektriciteit wordt opgewekt. Deze elektriciteit kan op dat moment terug worden geleverd aan het net. Op deze manier ontstaat er een ‘spaarpot’ waarmee de warmtepomp in de wintermaanden financieel draaiende kan worden gehouden.

De combinatie van deze 2 onderdelen zorgt voor optimaal rendement.

zonne panelen energieneutraal
lucht energie neutraal

Goed om te weten

CO2 neutraal en energieneutraal worden nogal eens door elkaar gehaald. Het zijn echter twee verschillende systemen. Beide systemen hebben geen CO2 uitstoot bij de woning. Bij energieneutraal is er echter ook geen extern energieverbruik in de woning, bij CO2 neutraal wel.

Bekijk de grafische video om een goed beeld te krijgen wat bedoeld wordt met energieneutraal.

Wilt u hier meer over weten? Maak een afspraak
194