Duurzaam
 Aardwarmte techniek: Particulier

Duurzaam verwarmen of koelen én beparen op energiekosten

Aardwarmte techniek particulier:Lucht/water systeem

Een lucht/water systeem maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht.

Voordeel van dit systeem is de grote toegankelijkheid van lucht als energiebron. Daardoor zijn de onvesteringskosten lager. Wel behaalt dit systeem een lagere energie besparing.

  • 15% energie besparing bij verwarming
  • relatief lage investeringskosten
Maak een afspraak
Geheel vrijblijvend en gratis!

Hoe werkt een Lucht/water systeem

Om warmte uit buitenlucht te onttrekken, gebruiken we een lucht/waterwarmtepomp. Via een wisselaar – in de praktijk vaak een ventilator die buitenlucht aanzuigt – wordt warmte uit de lucht gehaald. Die warmte wordt via een warmtewisselaar aan een waterleiding afgegeven, die dit naar de warmtepomp in het gebouw transporteert. De warmte wordt door de warmtepomp opgewaardeerd naar een temperatuur van circa 35°C. Hiermee wordt middels vloerverwarming de ruimte op de gewenste temperatuur gebracht.

Aardwarmte techniek particulier:Gesloten bronsysteem

Een gesloten bron systeem maakt gebruik van warmte de aardbodem

Een gesloten bronsysteem heeft een hoog rendement maar hogere investeringskosten. Laat uw besparing berekenen en ontdek welk systeem de beste keuze is.

  • 40% energie besparing bij verwarming
  • 90% energiebesparing met verkoelen
Maak een afspraak
Geheel vrijblijvend en gratis!

Hoe werkt een Gesloten bronsysteem

Om bodemwarmte te bereiken boren we gaten van 100 meter diep en laten wij buizen zakken, die ook weer omhoog worden geleid. Door deze buizen wordt water met Glycol (antivries) gepompt van de warmtepomp naar de bodemwarmte en weer terug. De bodemwarmte verwarmt het water. Deze warmte wordt door de warmtepomp opgewaardeerd naar circa 35°C.

Hoe werkt aardwarmte techniek?

Met een bronsysteem wordt warmte uit de bodem of uit buitenlucht gehaald. Dit wordt getransporteert naar een warmtepomp. De warmtepomp, de vervanger van uw CV ketel, onttrekt de energie en waardeert deze op naar de circa 35°C. Via een lage temperatuurverwarming zoals een vloerverwarming worden woon- en werkruimtes verwarmd.

 Bekijk de techniek van een warmte pomp

 

Waarom is verwarmen en koelen met aardwarmte voordeliger in energieverbruik?
Wat maakt aardwarmte tot een milieuvriendelijke en duurzame energievorm?

Aardwarmte techniek voor bedrijven/utiliteitsbouw

Als u een utiliteitspand, bedrijf of park wil gaan verwarmen en koelen dan zijn de aardwarmte technieken met een open bron systeem en een lucht/water systeem de beste keus voor u. U maakt dan gebruik van aarwarmte uit grondwater en de omgevingswarmte.

 Bekijk de aardwarmte technieken voor het bedrijf

 


Kan er een terugverdientijd worden uitgerekend voor de aanschaf van de systemen?

 

Vragen, meer informatie of advies?