Duurzaam
 Aardwarmte techniek: Duurzaam & milieuvriendelijk

AARDWARMTE: DUURZAAM & MILIEUVRIENDELIJK

Aardwarmte is een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief voor het stoken met gas of kolen. Aardmaakt gebruik van de warmte in onze aardbodem. Zonlicht verwarmt (vooral in de zomer) de bodem en het bodemwater. Door circulatie van het bodemwater en door verspreiding van warmte door de bodem, kan de zonnewarmte tot enkele honderden meters diep in de aardkorst komen. De warmte in de bodem en in het bodemwater heten beide bodemwarmte.

Het gebruik van aardwarmte zorgt nauwelijks voor vervuiling, uitstoot van CO2 en klimaatverandering. Daarnaast raken deze energie vormen nooit op, in tegenstelling tot fossiele brandstoffen.

> Waarom is verwarmen en koelen met aardwarmte zoveel voordeliger in energieverbruik?
> Welke aardwarmte technieken zijn er voor het bedrijf en utiliteitsbouw?
> Wat zijn de aardwarmte technieken voor de particulier?

Bekijk welke aardwarmte techniek u kan laten besparen:

Aardwarmte techniekBedrijf/utiliteitsbouw


Bedrijf/utiliteitsbouw

Als u een utiliteitspand, bedrijf of park wil gaan verwarmen en koelen dan zijn de aardwarmte technieken met een open bron systeem en een lucht/water systeem de beste keus voor u. U maakt dan gebruik van aarwarmte uit grondwater en de omgevingswarmte.

Bekijk de aardwarmte technieken voor het bedrijf

Aardwarmte techniekParticulier


Particulier

Heeft u een vrjistaande woning, gaat u renoveren of heeft u eeen verwarmd zwembad? Dan is het slim om te kijken wat aardwarmte techniek u in kosten laat besparen. Bekijk de technieken die geschikt zijn voor u: een gesloten bron systeem en
een lucht/water systeem.

Bekijk de aardwarmte technieken voor particulieren